En natt i bangkok


Så där, nu är den första natten i bangkok bokad. Vi ska ju egentligen fortsätta direkt ner till krabi då vi kommer till bangkok, men sista flyget ner till krabi den eftermiddagen vågar vi inte boka. Det är nämligen bara 2,5 timme mellan flygen (vårt flyg från helsingfors och flyget ner till krabi). Och man vet ju aldrig om vårt flyg är försenat från helsingfors, i så fall skulle vi missa flyget till krabi och förlora onödiga pengar. Så en natt i bangkok på ett hotell nära flygplatsen blir det. Kan nog vara skönt både för oss och barnen att vila sig lite efter den långa flygningen. Vet ju hur slut man brukar vara. Tog ett hotell med pool så barnen kan bada lite på förmiddagen innan vi åker vidare. 

Inte långt kvar nu!

Saga & Tilda övar inför thailand...snart är vi där!


Följ min resedagbok med bloglovin


Klicka här och Följ min blogg med bloglovin :)


Bra att ha vid långflygningar


Jag är en sådan som har väldigt svårt att somna på andra ställen än i en säng. Så när jag flyger brukar jag inte kunna somna fast jag är så trött så det kliar i ögonen, det är mitt i natten, tyst, mörkt och alla andra sover. Men de senaste flyningarna har jag faktiskt lyckats sova. Knepet är ett sådant här resekit med nackkudde, sovmask och öronproppar. Huvudet och nacken får stöd när man sover med nackkuden på, man hör inte flygplanets brummande motorer med öronpropparna i och det blir helt mörkt med sovmasken för ögonen. 

Ett litet tips bara till er som också har svårt att sova då ni flyger :)


För min myggallergi...




När vi var på apoteket igår så passade jag på att köpa en förpackning Kestine. Dem ska visst funka om man har myggallergi. Sedan några år tillbaka får jag nämligen baotastora myggbett som blir stenhårda och lila/bruna när jag är utomlands. Det ser ut som att jag har blåmärken istället för myggbett. Inte speciellt snyggt. Sen av någon konstig anledning så älskar dem mig. Är vi ute och äter på kvällen så får jag tio myggbett medans resten i sällskapet får typ noll. Så jag måste alltid gå runt med myggspray i handväskan. Och något jag har lärt mig är att det inte funkar med myggmedel från sverige. Utan man måste köpa medlet i det landet man är i. Olika mygg och myggmedel för olika länder alltså. Satans mygg, jag skulle ju inte direkt bli ledsen om dem gick och dog allihopa.


Crocs



Ett par crocs måste ju vara den ultimata semesterskon för ett barn. Lätta, luftiga, lätta att sätta på och vattentåliga! Har på nätet spanat in den här nya modellen crocband med en svart/vit rand runt om. Tänker mig ett par rosa och ett par röda till tjejerna. Men skulle vilja se dem i verkligheten, men vart? Någon som vet vart man kan finna dem i stockholmsområdet kanske?

Kom ihåg


Hittade dem här när jag googlade lite. Saga har ju rör i öronen och älskar att bada och doppa huvudet under vattnet. Så dessa proppar "putty buddies" och bandet man sätter över "ear band-it" framtagna för just barn med rör i öronen ska införskaffas inför resan. Undrar om dem finns att köpa i någon fysisk buik? Har nämligen bara hittat dem i den här e-butiken än så länge...

Fyndat!









Tanken är att vi ska resa med varsin backpacker ryggsäck i thailand eftersom vi kommer förflytta oss en del, med bland annat speedboats och färjor. Så stora klumpiga resväskor går bort. Har kollat runt på ryggsäckar nu ett tag och här i helgen hittade jag ett riktigt fynd på Intersport. En "Haglöfs sec track 55 Q" som var nedsatt från 2000 till 1400 kr. Perfekt! Peter har en ryggsäck från då han backpackade i thailand i två månader år 2000. Tio år gammal men den ser som ny ut, luktar lite skumt innuti bara. Men jag tänkte försöka tvätta den så luken går bort. Hoppas det funkar.

 

 


Inte långt kvar nu...


Om exakt tre veckor sitter vi på Helsingfors flygplats och väntar på planet som ska ta oss till Bangkok. Vi ska vara borta i tre och en halv vecka den här gången. SÅÅÅ skönt! Det här blir tredje året i rad som vi åker till Thailand, så vi har verkligen förälskat oss i det här landet. The land of smiles.

Vi kommer börja med en natt i Bangkok och sedan ta oss vidare med inrikesflyg ner till Krabi. Där kommer vi bo en vecka i Ao nang på Aonang orchid resort. Vi har tänkt att åka på ett par dagsturer till öarna utanför (Koh poda, Koh hong och Railay beach) som tydligen ska vara väldigt fina. Peter har även bokat in en dags fiske på egen hand i en konstgjord stor sjö i Krabi, där det finns massvis med jättefiskar. Han var där förra året med några polare och fick en arapaima på 50 kilo(!)

Sen drar vi vidare söderut till "svenskön" Koh lanta, där vi också kommer stanna en vecka. Vi har bara 5 nätter bokade så vi hoppas att det två sista nätterna löser sig på plats. Hotellet vi har bokat heter Royal lanta resort & spa och ligger på Klong dao stranden som ska vara den mest barnvänliga på ön. Vi har inte funderat på så mycket mer att göra där än att ta en dagstur ut till ön Koh rok för lite snorkling. Så på Koh lanta blir det lata dagar på stranden och vid poolen.

Den tredje veckan kommer vi att tillbringa på paradisön Koh lipe. Där kommer vi att vara två dagar själva på Varin beach resort. Sen kommer vi möta upp ett par vänner som kommer ner på ett annat lite lyxigare hotell de fem återstående dagarna. Det hotellet heter Sita beach resort & spa och ligger på Pattaya stranden. På Koh lipe ska vi bara njuta av potatismjölsstränder och turkost kristallklart vatten under ett parasoll. Gahhh vad jag lääängtar!!!

Sen kommer vi ta inrikesflyget tillbaka till Bangkok och tillbringa de två sista nätterna på Fraser Suites Urbana Sathorn. Jag och barnen har inte varit i Bangkok förut så det ska bli kul att se en riktig storstad, shopping är det som står på schemat innan vi sätter oss på flyget hem till svedala igen.

Välkommen!

Hej och välkommen till min (och min familjs) resedagbok! Här kommer jag att skriva om de resor vi gör några veckor om året, både innanför och utanför sveriges gränser. Med och utan våra två tvillingtjejer Saga och Tilda födda 2006. Hoppas det här kommer bli en kul grej både för oss själva där vi kan titta tillbaka på våra resor och för nära och kära som vill följa oss då vi inte är på hemmaplan. Har tänkt att uppdatera så mycket som möjligt då det finns tillgång till dator och internet.

Jag kommer att skriva endel både inför, under och efter resorna. Det är det som är det roliga med att resa tycker jag. Planeringen och längtan inför resan, upplevelserna när man väl är där och sen alla minnena man har med sig när man sedan kommer hem igen.

Ni som läser här får gärna lämna en liten kommentar nere i kommentars fältet här nere. Kul att veta vilka som läser och vad ni tycker och tänker.

/Vicky   

RSS 2.0