Så gjorde vi med vaccinet.

 


Bad er om råd för några veckor sedan om hur vi skulle göra med vaccin inför resan till Filippinerna. Tack snälla ni för era svar och råd! ♥ Vi beslutade oss i alla fall till slut för att ta hepatit B hela familjen. Kollade upp lite priser och upptäckte att det skulle bli 1500 kr billigare om vi tog de 12 sprutorna på Wasa vaccination som ligger vid Hötorget, än i Södertälje där vi hade tänkt från början. Så för ca två veckor sedan tog vi den första sprutan. Den andra ska tas en månad efter den första och den tredje ska tas när vi kommer hem igen, senast 6 månader efter den andra. Ducoralen hoppar vi helt. Sköterskan som vaccinerade oss berättade att den endast skyddar upp till 25% mot turistdiareé. Sen finns det en massa andra magbakterier den inte skyddar mot. Så hon tyckte inte det var så livsnödvändigt att ta när skyddet är så pass lågt. De 2000 kronorna lägger vi på något roligare istället ;)

För er som undrar varför vi inte tagit hepatit B tidigare så kan jag berätta att ingen tidigare har rekommenderat det till oss. När vi vaccinerade oss inför vår första resa till Malaysia för 9 år sedan så var det inte tal om hepatit B. Det var bara A man skulle vaccinera sig mot och när vi började resa till thailand för 3 år sedan med barnen så var det också bara hepatit A de tyckte vi skulle vaccinera barnen mot. Men på senare år så har jag förstått att man rekommenderar twinrix (alltså både A+B) till alla. Jättebra tycker jag! Synd bara att det inte var så när vi började vaccinera oss, för då hade vi ju gjort det här för länge sen.

 

Såg på min lilla nedräknare här uppe i det högra hörnet att det bara är en och en halv månad kvar nu tills vi åker. Tiden har gått så fort nu när det har varit jul så dagarna bara försvann upp i rök i all julstress. Inte mig emot iof sig! ;D


Inrikesflyget bokat



Nu har vi bokat den första inrikesflygningen i Filippinerna. Den som är mellan Manila (Filippinernas huvudstad) och Caticlan (flygplatsen som ligger närmast ön Boracay). Bokade flyget på nätet via airphil express. Dom hade de billigaste flygstolarna vi kunde hitta. I alla fall av de flygbolagen jag har jämfört, det kanske finns fler som jag inte känner till. Men strunt samma nu är det i alla fall bokat! Flygningen tar en timme och flygs med ett litet propellerplan. Läste att man endast får checka in 10 kg baggage per person då det annars kunde vara fara för säkerheten. Läskigt! Så det blir till att packa lätt. Svårt, jag som alltid packar med mig halva hemmet ;)

Vaccination

 

Kontaktade Telge vaccination för att kolla ifall vi behöver vaccinera oss något innan vi drar till Filippinerna. Berättade att vi alla fyra redan har två doser havrix, alltså skydd mot hepatit A (gulsot). Men läkaren jag var i kontakt med tyckte att vi även behövde vaccinera oss mot hepatit B (gulsot) och sen någon drickbart vaccin mot kolera. Kollade upp vad kalaset skulle gå på och fick en smärre shock. Vaccinet mot hepatit B tar man tre gånger per person och varje spruta går loss på 420 kr. Alltså totalt 5040 kr. Plus det här drickbara vaccinet mot kolera som man ska ta två gånger per person. Den kostar 225 kr per dos alltså totalt 1800 kr för åtta doser. Så för oss fyra så skulle det landa på 6840 spänn! Svindyrt ju! Så nu jag vet inte hur vi ska göra? Förmodligen ge barnen båda vaccinen men bara ta den mot kolera till oss vuxna. Eller är man dum då kanske? Det är bara det att det känns som väldigt mycket pengar. Hmmm...

Hur skulle du gjort?


RSS 2.0