Regency Lagoon resort

              
              


Nu har vi även bokat hotell för de tio första dagarna på Boracay. Det blev ett familjerum på Regency Lagoon resort. Ett femstjärnigt hotell som stod färdigt våren 2010. Hotellet ligger ett par minuters gångväg från boracays poppuläraste strand white beach och på stranden har hotellet egna solsängar till sina hotellgäster. Är man lat kan man bli körd ner till stranden med hotellets elbilar när som helst (antar att det är typ golfbilar). Familjerummet vi har bokat har två sovrum, jätte skönt när barnen har somnat på kvällen. Då behöver man inte trippa på tå som man måste då man bor alla i samma rum. Utan då är det bara att stänga deras dörr och vi vuxna kan umgås utan att behöva smyga och viska. Rummet vi har bokat har även pool access. Så när man är badsugen så är det bara att gå utanför rummet och dyka direkt ner i poolen. Lovely! Kollade recensionerna på Tripadvisor och dem var alla mycket bra. Så på det här hotellet tror jag vi kommer få det toppen bra! :)


Flygbiljetter - check!


Nu är äntligen flygstolarna bokade! Bokade dem igår på travelpartner.se Det blev det lite dyrare alternativet med holländska flygbolaget KLM. Vi kände att den kortaste restiden, en mellanlandning (i amsterdam) och att vi kommer fram till Manila tidigt på morgonen var rätt viktigt. Och då var KLM det flygbolaget som kunde erbjuda alla dessa möjligheter. Sen är ju KLM ett rätt känt bolag så det känns ju också lite tryggt. Elin som ska med har kollat upp statistiken över KLM:s krascher och gett godkänt också, så det känns ju bra. Hon brukar kolla sånt, hehe! Själv vill jag helst inte ens tänka dem tankarna. Usch.

Nu känns det mer på riktigt. Nu är biljetterna bokade och vi har datumen för utresa och hemresa klara. Som jag berättat tidigare så blir det tre veckor i Filippinerna. Vi kommer landa i huvudstaden som heter Manila och därifrån kommer vi med en gång ta oss vidare till ön Boracay som ligger ca en timme söderut med inrikesflyg. Från flyget blir det en kort taxitur till hamnen där man tar båt över till ön. Vi har inte riktigt bestämt oss för hur länge vi ska stanna på Boracay. Vill ju gärna se fler ställen i Filippinerna när man har åkt så långt. Två ställen som jag är lite intresserad av är Bohol och Malapascua. Ska skriva ett varistt inlägg senare om dessa två ställen så man får lite uppfattning av vad dem har att erbjuda.

Fast nu ska jag fixa en ny nedräknare här på bloggen! :)

Fy F!



Hoppas vi slipper stöta på något sånt här när vi är i Filippinerna.


Beslutsångest




Det är inte det lättaste att bestämma vilka flygstolar vi ska boka till Filippinerna. Det finns ju några alternativa att välja mellan. Ska man välja ett dyrare alternativ och komma fram fort med endast en mellanlandning? Eller ska man ta de billigare flygstolarna med två mellanlandningar, längre restid och spara några tusenlappar? Eller ska man rent av boka mellanalternativet som har ok restid, en mellanlandning och ett pris mitt i mellan det billiga och det dyrare alternativen?

De tre alternativen som är intressanta just nu tur o retur för två vuxna och två barn är dessa:


Sthlm - Amsterdam - Manila
(en mellanlandning)
30 338 kr med KLM
Restid:
Utresa 16:25 h
Hemresa 18:20 h


Sthlm - Doha - Manila (en mellanlandning)
28 632 kr med Qatar Airways
Restid:
Utresa 17:40 h
Hemresa 19:00 h



Sthlm - London - Hong kong - Manila (två mellanlandningar)
25 994 kr med Cathay pacific
Restid:
Utresa 21:55 h
Hemresa 20:40 h

RSS 2.0