The Best Beaches!

Siten Tripadvisor har listat de bästa stränderna i världen 2011 och jag måste säga att årets två första resor (Filippinerna i februari och Cypern nu i juni) känns helt rätt! Begge dessa ställen kom nämligen på första plats i Asien och Europa. Coolt! :D




Mamma-barn-resa bokad!


I början av Juni drar jag, barnen och en kompis med hennes två barn till värmen (igen!). Närmare bestämt till Ayia napa på vackra Cypern. Där kommer det bli charter för hela slanten på Vings familjeanläggning Sunwing resort & spa sandy bay. Poolhäng med all inclusive och barnklubb är vad vi är ute efter och det ska bli sååå härligt! :)

Någon som har varit där kanske?



Svar på frågor

 

Jag är så ledsen att jag inte kunnat svara på era frågor tidigare. Anledningen är att vårt internet har legat nere sedan vi kom hem från Filippinerna och först igår funkade det igen då vi fick en ny gateway. Ska nu försöka svara på frågorna så gott jag kan :)


Är det lätt att bli magsjuk, i just Filippinerna? Någon speciell mat man ska försöka undvika?

Ingen i vårt sällskap på 8 pers blev magsjuk på de tre veckor vi var i Filippinerna. Jätte skönt! Så nej jag tror inte att man lättare blir magsjuk i Filippinerna. När det gäller vad man ska undvika så måste jag nog säga använd sunt förnuft. Ett kycklingspett som har legat i en plastpåse i gassande sol hela dagen i ett rullande stånd längs med vägen kanske man ska akta sig för ;)

 

Hur är det att leva, där ni var? Hur mycket behöver man räkna med att ha med som fickpengar? (Per vecka)

Det var väldigt billigt för oss svenskar. Men ett av de dyraste ställena i hela Filippinerna, eftersom Boracay är turistmålet nummer ett i Filippinerna. Jag vet inte exakt vad vi gjorde av med per vecka i fickpengar men vi hade väl räknat med ca 1000-1500 kr om dagen och det tror jag vi klarade oss på.

Finns det mycket läskiga djur, så som spindlar, ödlor, ormar och insekter?

Vi såg extremt lite djur och insekter på vår resa. Mycket mer i tex Thailand. Det tror jag berodde på att det var väldigt renligt och städat överallt. De enda vi hade problem med var geckos. Dem slank in under dörröppningen till hotellrummet och sprang runt och gömde sig lite överallt. Vaknade av att jag hade en på täcket en morgon. Inte så jätte kul, men dem är ju helt ofarliga och faktiskt rätt gulliga. Så det kunde ju varit värre ;)

 

Hur fungerade det att resa med barnen, och den ganska långa restiden?

Det funkade väl bra i det stora hela. Våra barn är rätt vana att resa vid det här laget och gillar sol, värme, vatten och att bo på hotell. Men flygningen var tuff, det ska jag inte sticka under stolen med. Att åka en så lång flygning är ju jobbigt för en vuxen utan barn och med barn blir det ännu jobbigare såklart. Men inte så att jag inte skulle göra om det. När man är mitt uppe i det är det inte så kul, men sen glömmer man det rätt fort när man kommit fram :)

 

Hur var denna resa jämfört med Thailand? Fördelar, nackdelar?

På ett sätt är Filippinerna väldigt likt Thailand men på ett annat sätt inte. Naturen och bebyggelsen är väldigt lika. De största skillnaderna skulle jag nog säga är folket. Thaiarna är lite falska och lata tycker jag och dem har alltid ett påklistrat falskt leende på läpparna. Filippinarna tyckte jag kändes mer äkta och ärliga, att dem menade det dem sa och gjorde. Fast jag måste nog säga att jag känner mig tryggare i Thailand. Det är extremt hög säkerhet överallt i Filippinerna pga att risken för kidnappningar och bombdåd är väldigt stor. Jag har aldrig i mitt liv förut sett så mycket vakter som jag såg i Filippinerna. Ett exempel är när vi var i Manila (Filippinernas huvudstad) så blev vår taxibil undersökt med speglar under bilen innan vi fick köra upp till hotellet och innan vi fick gå in till receptionen blev våra resväskor genomsökta av knark-/bombhundar. Utanför shoppingcenter så måste man gå igenom en vaktkontroll där dem muddrar en innan man får komma in.

Det är jättesvårt att utse en vinnare. Stranden på Boracay är den vackraste jag sett men maten i thailand är oslagbar. Så jag kan inte välja :)

Får man fråga hur det var? Och ungefär hur mycket pengar d gick åt, var resan dyr eller boendet? Är det dyrt väl på Boracay?

Resan var underbar! Rekommenderar varmt att om man har möjlighet någon gång så åk dit! Det sticker alltid i någons ögon när man pratar om pengar men jag kommer skriva det i alla fall och hoppas jag slipper dumma kommentarer. Flygbiljetterna kostade ca 35 000, på boende la vi ca 1000 kr per natt om man slår ut det och fickpengar till mat och aktiviteter ca 1000-1500 kr per dag för fyra personer. Jag tycker att det var svårt att hitta hotell med bra standard till bra priser, mycket lättare i tex Thailand. Men det kanske beror på att det är mycket mer att välja på i Thailand också. Att åka taxi och att äta och dricka var billigt. En San miguel öl som är deras lokala storsäljare kostade ca 4-5 kr.

 

Det var sista inlägget om härliga Filippinerna. Men en ny resa till ett varmt resmål ska inom de närmsta dagarna bokas så snart kommer det fler inlägg här. Resa är livet! ;)


RSS 2.0