Inte långt kvar nu...


Om exakt tre veckor sitter vi på Helsingfors flygplats och väntar på planet som ska ta oss till Bangkok. Vi ska vara borta i tre och en halv vecka den här gången. SÅÅÅ skönt! Det här blir tredje året i rad som vi åker till Thailand, så vi har verkligen förälskat oss i det här landet. The land of smiles.

Vi kommer börja med en natt i Bangkok och sedan ta oss vidare med inrikesflyg ner till Krabi. Där kommer vi bo en vecka i Ao nang på Aonang orchid resort. Vi har tänkt att åka på ett par dagsturer till öarna utanför (Koh poda, Koh hong och Railay beach) som tydligen ska vara väldigt fina. Peter har även bokat in en dags fiske på egen hand i en konstgjord stor sjö i Krabi, där det finns massvis med jättefiskar. Han var där förra året med några polare och fick en arapaima på 50 kilo(!)

Sen drar vi vidare söderut till "svenskön" Koh lanta, där vi också kommer stanna en vecka. Vi har bara 5 nätter bokade så vi hoppas att det två sista nätterna löser sig på plats. Hotellet vi har bokat heter Royal lanta resort & spa och ligger på Klong dao stranden som ska vara den mest barnvänliga på ön. Vi har inte funderat på så mycket mer att göra där än att ta en dagstur ut till ön Koh rok för lite snorkling. Så på Koh lanta blir det lata dagar på stranden och vid poolen.

Den tredje veckan kommer vi att tillbringa på paradisön Koh lipe. Där kommer vi att vara två dagar själva på Varin beach resort. Sen kommer vi möta upp ett par vänner som kommer ner på ett annat lite lyxigare hotell de fem återstående dagarna. Det hotellet heter Sita beach resort & spa och ligger på Pattaya stranden. På Koh lipe ska vi bara njuta av potatismjölsstränder och turkost kristallklart vatten under ett parasoll. Gahhh vad jag lääängtar!!!

Sen kommer vi ta inrikesflyget tillbaka till Bangkok och tillbringa de två sista nätterna på Fraser Suites Urbana Sathorn. Jag och barnen har inte varit i Bangkok förut så det ska bli kul att se en riktig storstad, shopping är det som står på schemat innan vi sätter oss på flyget hem till svedala igen.

Kommentarer
Postat av: Linda

Vilken bra ide med resedagbok, kul! Sitter själv och drömmer om en ny Thailands resa. Vi åker troligen i oktober till Khao lak, ska bli så kul!

Ha det så bra!

2010-01-19 @ 15:22:11
URL: http://lindsaysbloggen.blogspot.com/
Postat av: Lotta

Vilken underbar resedagbok.

Det ser ut som det kommer bli en härlig upplevelse , er kommande resa.

Jag och min familj har bara varit i väg på charter resor, så jag skulle bara vilja ställa några frågor:



Har du satt i hop denna resan själv , eller haft hjälp från någon researrangör?



Vad är viktigt att tänka på om man sätter i hop och bokar resan helt själv?



Vad hamnar en resa som denna på ,rent prismässigt

när man är borta lite längre tid?



Hur mycket rekommenderas att man ska ha med sig som " fickpengar", när man är borta på en längre resa?



Hoppas ni får en fantastisk semester och en massa härliga upplevelser!

// Lotta

2010-01-19 @ 16:59:51
Postat av: malin

låter härligt.....

vi funderar oxå på att åka till Thailand 2veckor i sommar med våra 3 tjejer- födda 04 samt 2st 06.

det som jag är lite orolig för är vad en sådan typ er resa kostar??



/malin

2010-01-19 @ 17:59:50
Postat av: Vicky

Linda: Härligt! Har inte varit i khao lak själv men hört att det ska vara bra, har ni varit där tidigare?



Lotta: Tack! Ska försöka svara på dina frågor. Ja jag har planerat den här resan själv (med viss hjälp av Peter). Vi har alltså inte använt oss utav någon researrangör. Ja du vad är viktigt hmmmm...jag är ju lite av en kontroll freak så jag har ju läst mig till en himla massa om resmålen vi ska besöka. Så jag vet hur man enklast tar sig dit vart det är bra att bo mm.. Den mesta infon har jag hittat på nätet då. Det här med vad det kostar vet jag inte helt hundra ännu. Och det är inget jag vill skriva här. Ta det inte personligt, vill bara inte att alla ska veta det.



Malin: Ja visst gör det! :) Ang din fråga så läs mitt svar till Lotta här ovan.



2010-01-19 @ 22:28:26
URL: http://vickysresedagbok.blogg.se/
Postat av: Bokmalen

Såg just att du skrivit vart ni ska... ;) Låter som en trevlig resa ni har planerad. Vi kör med "resedagboken.se" i och med att jag inte lägger ut personbilder på bloggen. Körde med det på förra resan å både vi å våra vänner å familj var nöjda med det. Men jag tycker det är extra trevligt att du kör bloggvarianten. ;)

Kramen, Maria

2010-01-19 @ 23:39:02
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: Ann-Sofie

Hej



Vad kul med en resedagbok och just till underbara Thailand!! Vi har varit där 2ggr och älskar landet.

Aonang tillhör min favorit och just Posa Island var underbar, däremot gillade vi inte Railey lika mkt och inte heller Koh Lanta men det berodde nog mer på hotellet än ön. Ska bli spännande att höra vad ni tycker!

Ha en skön resa, kram

2010-01-21 @ 09:14:14
URL: http://endelavoss.blogspot.com
Postat av: Lotta

Vicky!

Tusen tack för ditt svar!

Det ska bli otroligt spännande,

att följa och läsa om när ni är i väg på eran Thailands resa ............



2010-01-22 @ 12:28:25
Postat av: Marie

Åh, jag blir så galet avundsjuk!!!!! Vad underbart att åka till Thailand!



Vi har också förälskat oss helt i det landet, själva har vi tänkt att åka om ett år ungefär på i alla fall 3 veckors semester! Ska få en bebis nu i april...så vi får bara vänta lite...



Vi har precis börjat planera, men vill också till Koh Lipe som ska vara sååååå fint! Vi funderar också på Krabi för där har vi inte varit...



Ser fram emot att följa din reseblogg och få tips och ideér=).



Ha en underbar resa!



2010-01-23 @ 09:05:56
Postat av: Carina

Vi var i Ao Nang i höstas och ni egentligen inte till Railey beach utan ta den lite längre bort (samma strand men bakom knuten, be longtailen köra er dit, heter PrahNang beach och är såååå mycket finare och har mysiga grottor att uforska.



Prova även lilla enkla chicken Island bakom Poda Island. Lite enklare men såå mycket mera Robinson känsla. Vid högvatten är Chicken Island 3 öar som man kan vada emellan men vid högvatten får man simma bra för att komma emellan. Dock inte långt. Chicken är den som fastnade bäst i vårt minne.

Vi hade resdagbok på resdagboken.se (resenärer "Caifeldtarna" om ni vill veta om vår resa)

Gillar ni att snorkla kan man ta dagstur till Phi Phi, lite stressad för det var mycket stopp men underbara snorkling vid laguner som de stannade vid. Vi tog Speedboat tur från agent inne i Ao Nang. Måste åka speedboat dit, ta inte färga för de går inte i land.

2010-02-08 @ 19:03:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0