Boracay






Så skriver Aftonbladet Resa om ön Boracay i Filippinerna:

Resan från Sverige tar över ett dygn. Du kan tvingas vada i havsvatten sista biten. Men väl framme på Boracay vill du nog aldrig åka härifrån igen. Boracay är en av Filippinernas över 7000 öar och landets populäraste turistmål. Men ön är ändå en doldis jämfört med sina mera namnkunniga konkurrenter i Sydostasien, som Phuket i Thailand, Langkawi i Malaysia och Bali i Indonesien.


Ändå har Boracay - som bara är sju kilometer lång och mindre än en kilometer bred på smalaste stället -det
mesta som krävs för en lyckad semester:


* En magnifik strand som du aldrig behöver trängas på. Dessutom ett 30-tal mindre stränder lite här och var på alla sidor av ön.


* Kristallklart vatten utan farliga strömmar och vågor.


* Ett varierat utbud av hotell i olika prisklasser, restauranger, barer och aktiviteter.


* Bilfri, tillbakalutad atmosfär.


* Superlåga priser, med svenska mått mätt. Du kan klara dig på en hundralapp eller mindre per dygn, inräknat boende och mat. På två hundralappar lever du gott, speciellt om du har någon att dela boendekostnaden med.


Landet som består av 7 107 öar





Landet jag tänker på är Filippinerna! Jag har varit sugen på det här landet sedan jag såg ett reportage på resprogrammet Packat och klart för säkert 1,5 år sedan. Tyckte då att Filippinerna fick vänta några år eftersom resan dit är ganska bökig och lång. Det kändes krångligt med två små barn. Men nu känner jag att det är väl inga problem. Tänk hur vi reste runt i Thailand i vintras med barnen. Med backpacker ryggsäckar på båtar, inrikesflyg, bussar och i bangkok. Det gick ju jättebra! Så om det nu blir någon resa i vinter så blir det till Filippinerna tror jag. Det finns två ställen som jag skulle vilja besöka, det ena stället är Boracay och det andra Bohol. Två paradisöar med vit sand, turkost vatten med bra snorkling och vajande palmer :) Just det jag vill ha! 



På önskelistan!



Ett undervattenshus till vår lilla Canon PowerShot S90 att ha på framtida snorkel semestrar.


S som i sugen!

Den här resgalna sidan av mig börja känna sig rastlös. Den längtar efter att få planera en ny vinterresa långt bort bland vit sand, turkost vatten och vajande palmer. Jag tror inte jag klarar en hel vinter utan att ha lite sol och värme att se fram emot. Jag drabbades av en höstdepression förra hösten och då hade jag ändå en solresa att se fram emot. Tänk om jag inte skulle ha det, då skulle jag nog gå under tror jag. Fick jag ett erbjudande om att flytta och bo utomlands i ett varmt land under vinterhalvåret så skulle jag ta det på studs! Men nu är vi ju två som bestämmer här i familjen och min kära Peter känner tyvärr inte likadant. Han gillar vintern och kylan. Så han skulle inte kunna flytta säger han. Suck. Inte för att vi har möjligheten, men det hade ju varit kul om vi kände likadant bara. Ja ja, han vill ju i alla fall resa bort några veckor på vintern och det är jag väldigt glad och tacksam för. Eftersom att resa är ett av mina klart största intressen! :)

Egentligen hade vi kommit överens om att det inte skulle bli någon vinterresa i år, eller rättare sagt nästa år blir det ju, 2011 alltså. Vi skulle lägga pengarna på att byta båda våra bilar och Peters båt till nyare årsmodeller. MEN, sen så råkade Peter säga något som satte total snurr i mitt resgalna huvud. Han föreslog att vi skulle vänta med att byta min bil och istället åka utomlands i vinter. Så nu har jag helt lagt det här med att byta bil (som vi hade tänkt göra nu i augusti) på hyllan och drömmer mig flera gånger om dagen bort till fjärran länder. 

Jag har nog sagt det förut men jag säger det igen. Det bästa jag vet är att resa! Att först planera resan, boka, längta och räkna ner dagarna. Sen åka iväg och uppleva allt, ha det bra och bara vara. För att sen komma hem och se tillbaka på allt man gjorde, platserna, maten och upplevelserna. Åhhh det är livet det! Sen tycker ju jag att det är väldigt kul att fota också. Att få komma till nya vackra platser och föreviga dem på bild. Ahhhhhh...

Nu är det inte bestämt något än men jag brukar vara ganska bra på det här med övertalning, hihi! ;)


Ett bra citat jag gillar: "Travelling is an investment, not a cost"


Alghero, Sardinien

Ledsen att jag varit så dålig på att uppdatera här. Får skylla på att den trådlösa uppkopplingen strulade på hotellet när vi var på Sardinien och sen har det varit fullt upp här på hemmaplan. Men nu så ska jag visa lite bilder från vår tripp till Alghero på Sardinien.
Vi hade det jättebra där, lugnt och skönt. Vet inte exakt hur varmt det var men jag skulle tippa på att det var ca 28 grader mitt på dagen i skuggan. Behaglig temperatur och klarblå himmel varenda dag. Har väl egentligen inte så jätte mycket att säga om själva resmålet mer än att det var en liten och mysig stad invaderad av halva italien. Kan ju inte säga att vi valde den absolut bästa tiden att åka dit. Början av augusti då alla italienare har semester och ska besöka Sardinien. Sardinien är ungefär som sveriges gotland. Inte storleksmässigt (Sardinien är mycket större) men om man tänker på hur överbefolkad Gotland blir under sommaren så är det ungefär så de är på Sardinien på sommaren. Men vi hade det bra ändå. Vi sov ut på mornarna, läste böcker, solade och badade, promenerade och åt på restaurang. Allt i ett väldigt lugnt tempo. Alltså motsatsen till hur våra semestrar med barnen brukar vara. Skönt att komma iväg och vara för sig själv några dagar var det. Något jag tycker alla småbarnsföräldrar borde få göra ibland. 

Hotellet vi bodde på var super! Helt nybyggt fyrstjärningt hotell som var snyggt och fräscht med trevlig personal. Läget var helt ok, tio min promenad till stranden Algheros långa strand Lido och tio min till Algheros gamla stad med massor av butiker och restauranger. Mitt i mellan alltså. 

Hade egentligen tänkt att göra lite utflykter och hyra bil och så men det skippade vi. Eftersom vi bara var där i fem dagar så valde vi att bara ta det lugnt och inte flänga runt. Ett klokt beslut tror jag :) 

Tog inte så många bilder den här resan, nästan bara bilder från stranden...


Jag vid Algheros gamla stadsdel där de flesta restauranger och butiker ligger...

Peter på väg ut i det ljumna vattnet...


Peter & jag!

Stranden Lido!

Jag ligger och gäser i solen...

Peter i solnedgången...


Jag på väg hem från stranden efter en dag i slapphetens tecken ;)





RSS 2.0