Sipadan?!

Är helt tagen av den här lilla ön Sipadan utanför Borneos nordöstra kust. Tror kanske det kan vara något att åka till i vinter. Det ska vara ett dykparadis i världsklass med fantastiska paradisstränder. Jag har länge velat ta dykcert, så man kanske ska satsa på det i år? Är väldigt fascinerad av vad som finns under ytan i det stora blå. Kan sitta och titta på naturprogram om fiskar och korallrev och bara längta mig bort.

Var på Borneo i Malaysia för några år sedan och det är ett av mina absoluta favorit resmål. Otroligt vackert, häftiga djur, fina stränder, vänliga människor, god mat och väldigt billigt. Men jag känner att jag missade ganska mycket när vi var där. Så jag skulle gärna åka dit igen!

Hittade en film från en dyk resort vid Sipadan...tänk att få åka dit!



Var ska vi åka i vinter?


Surfar runt här i soffan och drömmer mig bort till paradisstränder i exotiska länder. Vi har pratat mycket om vart vi vill åka i vinter de senaste veckorna. Men har inte kommit fram till varken land eller världsdel. Det vi är överrens om är att det ska vara en sol och bad semester med det där lilla extra. Det där lilla extra kan vara helt olika saker i olika länder. I ett land som tex Tanzania kan det vara att besöka en masajby och att åka på safari i serengeti. I Panama och Costa rica kan det vara surfingen, de exotiska djuren och fisket i världsklass. Vi vill alltså ha någonting mer att göra än att bara sola och bada. Sen vill man ju så klart hitta en resa som inte är allt för dyr eller avancerad att göra med två då sexåriga barn.

Så om någon har ett bra restips på ett sol och bad resemål med det där lilla extra så tar jag tacksamt emot det! :)


RSS 2.0